joi, 31 martie 2011

Compozitorul francez al saptamanii: Alexandre Desplat

Poate numele nu va sare in ochi...poate nu va dati seama despre cine vorbesc. Atunci incercam altceva, eu voi spune cateva nume de filme iar voi urmeaza sa le recunoasteti: Benjamin Button, Marioneta, ultimul Harry Potter lansat anul trecut, Julie & Julia, Coco avant Chanel, Chéri, Valul pictat, Casanova aaand wait for it : NEW MOON si multe altele. Acum parca mai stam de vorba, asa-i ?
Il cheama Alexandre Desplat si are 49 de ani. Trebuie sa va spun un mic secret: el mi-a fost recomandat de o prietena. Tot ce a trebuit sa imi zica a fost ca e francez. Si gata, m-am documentat si intr-adevar a facut muzica la foarte multe filme si merita sa fie cunoscut si pe meleagurile noastre. Desi eu nu am vrut mainstreem pentru blogul meu, ci underground si indie, daca la noi nici compozitorii de film arhi-cunoscuti nu se stiu, atunci trebuie sa incep cu ei. Sa construiesc o baza de la care sa pornesc cu underground-ul si indie.







Muzica in filmele sale:
The Curious Case of Benjamin Button (2008)
mai intai uitati-va la un interviu de 1 minut si jumatate cu el de la o premiere "critics choice award"
apoi ascultati una din piesele compuse pt film, este in secventa de la inceput cu orbul care facea ceasuri, Mister Gateau, chiar asta fiind si titlul piesei. Desplat spune despre piesa asta ca e preferata lui din tot filmul.
                                                          Casanova (2005)

                                                 The King's Speech (2010)
si acum va invit sa vedeti un tribut facut de un fan pe youtube cu multe filme de-ale lui. e chiar sintetizat frumos, imi place.


vizionare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger