joi, 21 aprilie 2011

Regizorul saptamanii argentiniene: Alejandro Agresti

Alejandro Agresti [n. 2 iunie 1961] este un regizor argentinian nu foarte cunoscut desi a facut si un film hollywood-ian pe numele The lake house (2006). Da, desigur ca de film ati auzit si majoritatea dintre voi l-ati si vazut dar pun pariu ca nu stiati ca e regizat de un latin si nu un american.
Alejandro si-a facut debutul regizoral cand avea 17 ani cu un scurtmetraj numit "El zoológico y el cementerio".
Dupa anii '80 a emigrat in Olanda unde si-a prezentat un alt film - El hombre que ganó la razón - la Festivalul International de Film din Rotterdam din 1986.
Dupa ce s-a stabilit in Olanda a continuat sa faca filme, precum Love is a fat woman, cu care a castigat Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film din Rotterdam din 1988 si premiul pentru Cel mai Bun Regizor la Festivalul International de Film de la San Sebastian. Cu filmul Boda secreta (1989) [nunta secreta] a luat premiul pentru Cel mai Bun Film la festivalul de la Rotterdam.

Are multe filme interesante si demne de luat in considerare, chiar daca nu sunt blockbustere sau cliseuri... Spre exemplu, filmul A night with Sabrina Love (2000) este o comedie, inca nu l-am vazut dar de abia astept sa-l vad, in care un adolescent castiga la un concurs de la televizor o seara cu o celebra actrita porno. Tare nu? Trebuie neaparat sa va las trailerul aici.
The lake house (2006)
[si hai ca am ajuns si la hollywood]
Si cu toate acestea, mie chiar mi-a placut filmul asta...ce-i drept, l-am vazut doar o data, atunci...Deci exista o posibilitate sa nu imi mai placa acum la revederea lui dar cine stie?! Poate ca o sa-l revad si o sa comentez cu voi parerea mea actualizata. Deocamdata va las in compania trailerelor acestora pe care sper sa le vedeti, daca tot ati avut rabdare sa cititi articolul.
Noapte buna ! 
P.S. Maine, compozitor de muzica de film. Am o surpriza mare pentru voi, practic pentru ziua de maine am si vrut acum saptamana argentiniana. Il ador pur si simplu pe acel domn. Hai gata, va las in suspans ca maine sa intrati sa cercetati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger